Een Travellerspoint blog

07/04/2014 Vertrek

overcast 20 °C

Verjaardag Jos. Bert brengt ons naar het Kievitplein (net voor het Lindner Hotel) dan te voet door het mooie Centraal Station van Antwerpen naar het peron van de Thalys, diep onder de grond.
Wat een sensatie die Thalys, razend snel schieten we het verkeer op de autostrade richting Breda voorbij. We genieten van het comfortabel gevoel dat het reizen zonder fietsen meebrengt.
Na een korte vlucht naar Frankfurt vertrekken we met een Airbus A380-800 naar Beijing. We zijn met 800!

Geplaatst door Jan Van Acker 6:29 Gearchiveerd in China Tagged beijin Reacties (0)

Het gewijzigd reisplan

Met "Fly & Bike" fietsreis in Jordanie

De kaart hierboven is interactief: met +- kan je vergroten of verkleinen, als je op een etappepunt klikt krijg je meer informatie over die bepaalde etappe.

Bokrijk. Uitstapje met de kinderen

Bokrijk. Uitstapje met de kinderen

We waren van plan om voor de laatste keer een fietsreis te ondernemen, Jordanie, Petra, Amman, de Dode Zee. Om het ons gemakkelijk te maken gaven we de voorkeur aan een georganiseerde reis waarbij ook fietsen ter beschikking gesteld zouden worden. Helaas kon dit niet gerealiseerd worden omdat het reisburo niet aan 4 inschrijvingen gekomen is. Spijtig, misschien voor later.

Chris vond al snel haar gading bij het reisbureau DJOSER. Ze was direct enthousiast over de voorgestelde bestemmingen en de reisformules. Haar keuze viel op 29 dagen China en Tibet, het dak van de wereld tot 5000m hoog ! nu dus met bus trein en vliegtuig i.p.v. met onze vertrouwde fietsen. We zijn benieuwd wat het zal worden.

Onze reis kort samengevat

We vertrekken op maandag 07/04/2014 van uit Schiphol met bestemming Beijing waar we enkele dagen verblijven (Plein van de Hemelse Vrede, de verboden Stad, de Chinese muur, de site van de Olympische spelen)
11/04/2014 Trein naar Xi'an ten ZW van Beijin (Terracottaleger)
China1.jpg
13/04/2014 Vlucht verder richting NW naar Xining, nachttrein over de Tibetaanse hoogvlakte naar Lhasa. Onderweg bereiken we bij daglicht een hoogte van 5000m. Hoogteziekte wordt misschien een probleem.
We verblijven een paar dagen in de omgeving van Lhasa (3500m hoog) en kijken vooral uit naar de Tibetaanse bergpassen, gletsjers en vergezichten (vermoedelijk uitstappen met een bus?)
21/04/2014 Zuidwaarts, terug naar China (provincie Yunnan) en dan richting ZO : Lijang, Cangshan-bergketen, Dali, Yangshuo, LI-rivier, Guangzhou
03/05/2014 Van Guangzhou met de ochtendboot naar Hongkong
04/05/2014 Terug huiswaarts, hopelijk rest ons wat tijd en energie om Hongkong te bekijken.

Geplaatst door Jan Van Acker 8:06 Gearchiveerd in Belgiƫ Reacties (0)

(Berichten 26 - 27 uit 27) « Pagina 1 2 3 4 5 [6]