Een Travellerspoint blog

01/05/2014 Yangshuo dag 3

We zullen het geweten hebben dat het 1 mei is

sunny 25 °C

We hebben al veel Chinees volk op één gepakt gezien maar op deze 1 mei worden alle records gebroken. We zijn daarnet met de fiets teruggekeerd van een uitstap, zo hebben we nog nooit tussen het hectisch verkeer moeten laveren.
Het is mooi weer zodat we eindelijk de Kars puisten scherper kunnen zien. De eindbestemming van onze fietstocht is de Moon Hill (zo genoemd omwille van de maanvormige opening in deze berg) Na de beklimming (800 treden) werden we beloond met een prachtig uitzicht. In de maanvormige bergopening werd aan alpinisme gedaan.

_1050001.jpg
_1040982.jpg
_1040947.jpg

Het verkeer in China
Is anders dan bij ons, hier geldt de macht van de sterkste. Verkeersregels zijn van ondergeschikt belang en dienen waarschijnlijk enkel om een verkeersconflict juridisch uit te vechten. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de claxons en dit vooral om de aandacht te trekken: let op ik kom er aan. Niemand ergert zich, alles schuift al toeterend door en naast elkaar. En geloof het of niet wat op het eerst zicht chaotisch lijkt, blijkt toch te functioneren, er zit overal beweging in, het gaat, zij het met veel lawaai, vooruit. Ik vond het als fietser heerlijk laveren in die chaos.

Dr Lily (Acupunctuur)
De Diagnose
We hebben ons zo juist laten behandelen door dokteres Lily (hier een paar straten vandaan). Jane en Frank hebben gisteren reeds een behandeling ondergaan. Jane is entoesiast, Frank iets minder.
Eerst onderwerpt Dr Lili je aan een diagnoseonderzoek. Hierbij stelt ze enkele vragen, onderzoekt nauwkeurig je polsslag, bekijkt je ogen en tong, handen en vingernagels. Ze vond mijn polsslag aan de hoge kant (ik had ook juist een berg beklommen) en mijn tong beslagen. Diagnose : zwakke lever (dezelfde diagnose als bij Frank)
De behandeling
We namen beiden plaats op een comfortabel bed in de behandelingsruimte waar op gedempte toon gesproken werd. Dr Lily haalde haar naalden te voorschijn en liet deze uitdrukkelijk zien al was het om te bewijzen dat deze steriel verpakt waren en dat er dus ernstig met de patiënten omgegaan werd.
De naalden (een stuk of 10) werden bij Chris aangebracht ter hoogte van de blaas, op benen en voeten. Bij mij in elk been 2, in elke voet 2 en 1 in mijn schedel. Mocht ik hartkloppingen krijgen dan moest ik haar onmiddellijk roepen.
Als het iets heeft uitgehaald dan is het zeker dat ik tot een diepe rust kwam, in slaap viel en luid begon te snurken (waar Chris met een stevige por onmiddellijk een einde aan maakte)
Chris krijgt (=kopen) ook nog een voorraad slecht smakende thee mee. Binnen een maand weet ik te vertellen of dat allemaal iets uitgehaald heeft.
Chris vertelde Dr. Lily over haar gevoelige blaas. Hier luidde de diagnose zwakke nieren.

P1090551.jpg
P1090557.jpg

Geplaatst door Jan Van Acker 2:34 Gearchiveerd in China Tagged yangshua

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Misschien moet Felix wel eens naar Dr Lily, wie weet vindt zij wel wat er juist is !!!! We zijn gisteren naar UZ Leuven geweest en nu is het weer wachten op de resultaten van de beenmergpunctie. Wachten is zowat onze hoofdbezigheid geworden :-(
Het Karst gebergte ziet er prachtig uit!!! Dat is zo het beeld van China dat ik ook heel graag eens zou willen zien. En die show zou mij ook wel aanspreken!!!
Geniet nog van jullie reis want het vervolg van het programma ziet er ook veelbelovend uit!!!!

Groetjes
Nadine

door Nadine rogmans

Die karstbergen doen heel erg denken aan Halong Bay in Vietnam. Wondermooi vonden wij dat.
En de organisatie van het verkeer - idem dito Vietnam. En het werkt! Daar waren het geen fietsen maar duizenden brommers.
Nog veel plezier in Hong Kong en goeie reis terug. We kijken er naar uit jullie verhaal life te horen. Lut

door Lut

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint