Een Travellerspoint blog

29/04/2014 Yangshuo

Tussen de uit de aarde omhoog gedrukte steenpuisten

rain 20 °C

Na de middag aangekomen, hier overnachten we drie maal. Mooie kamer, goede douche, WiFi op de kamer. Kunnen we eindelijk ons verslag verder afwerken. Vooral de goede badkamer heeft ons deugd gedaan.
Yangshuo, weliswaar zeer toeristisch, dit is een prachtig gelegen stad: te midden van de spectaculaire Karst heuvels. Deze avond zijn we naar het openlucht spektakel “IMPRESSION” van Sanjie Liu gaan kijken. Sanjie Liu heeft ook de openingsceremonie van de olympische spelen in Beijing geproduceerd. Het spektakel dat we te zien gekregen hebben kan ik niet met woorden beschrijven, het was buitengewoon. 700 acteurs, een prachtig decor: een groot meer omgeven door Karst heuvels die onafhankelijk verlicht werden. Het spektakel speelde zich af op het meer en het waren vooral de lichteffecten die indruk maakten.

Verslag van Chris:
29/4 Ping An - Yangshou. Gisterenavond hadden we afgesproken dat we bij goed weer de zonsopgang gingen bewonderen en hadden dus de wekker om 5u30 gezet! Maar het liep anders dan verwacht. Om 5u30 was zelfs de top van de berg niet meer zichtbaar en bovendien regende het. We zijn dus maar blijven liggen en rond 8 uur opgestaan. Na een stevig ontbijt, spek met eieren, zij we in de regen de vele trapjes afgedaald tot op de plaats waar de bus ons opwachtte. Ondanks het gebrek aan comfort was het de leukste en mooiste plaats waar we tot nog toe overnacht hebben. Het hotel was helemaal opgetrokken in hout en deed denken aan een Oostenrijkse chalet. Onderweg heel de tijd regen gehad. Rond 14u30 aangekomen in Yangshou waar het nog altijd regende. Na een frisse douche en een wasje lekker gaan eten met Jane en Frank. We nemen meestal vier gerechtjes en gebakken rijst. De vis is hier heel lekker. Het is zoetwatervis oa karper of katvis, meestal gestoofd met groenten. Verder hadden rundvlees met paprika, bamboescheuten en champignons en kipsaté met pindasaus. s'avonds naar de prachtige show "Impression" gaan kijken. Een show gemaakt door Zhang Yimou, de man die de openingsceremonie van de Olympische spelen van 2004 in Beijing heeft gemaakt. De show waar 600 acteurs, zangers en dansers aan deel namen vertelde het verhaal van het platte land en de visvangst en werd weergegeven in vier "Impressions" The Red, Green, Golden, Blue and Silver. Zij vertelde elk het verhaal over de visvangst, het dorpsleven, de oogst enz.. Dit alles in openlucht met als omkadering het mooie Karstgebergte.

Geplaatst door Jan Van Acker 1:29 Gearchiveerd in China Tagged yangshuo

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Waaaw, wat een reis! Ik ben stikjaloers van wat jullie allemaal te zien krijgen. Doch het lijkt wel heel veel inspanning, en een heel goeie conditie te vragen. Ben al blij om mogen mee te volgen vanuit mijn comfortabele zetel. Lut

door Lut

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint