Een Travellerspoint blog

30/04/2014 Yangshuo dag 2

Gember thee

overcast 20 °C

Pas later deze namiddag gaan we de rivier afvaren. Bijgevolg hebben we nu even de tijd om hier wat rond te slenteren en uit te rusten. Tijdens één van onze versnaperingsstops heb ik zo gember thee ontdekt. Chris en Jane hadden samen een potje hiervan besteld en dat viel na het proeven bij mij eveneens zeer in de smaak.

Riviertocht op de Li Jiang
Karsgebergte vanop de Li Jiang rivier

Karsgebergte vanop de Li Jiang rivier


Waterbuffels in de Li Jiang rivier

Waterbuffels in de Li Jiang rivier


Kars gebergte Yangshuo

Kars gebergte Yangshuo


Kars gebergte Yangshuo

Kars gebergte Yangshuo

In de late namiddag een demonstratie bijgewoond van visvangst op de rivier met behulp van aalschovers.

Verslag van Chris:

30/4 Yangshou. Lang uitgeslapen en uitgebreid ontbijt met spiegeleiren yougurt met fruit en een pot gember thee. Daarna rustig in het oude stadje wat rondgelopen. Bloementhee gekocht en een terrasje gedaan. Rond 16u met de bus voor een boottocht op de Li rivier door het indrukwekkende Karstgebergte. Met z'n allen gaan eten in een restaurantje langs de rivier. Het chinees eten is wel heel lekker en gevarieerd. Er was weer een uitgebreide keuze misschien wel tien verschillende schotels. Vis, kippenblokjes, stukjes rundvlees en heel veel groenten. Na het eten toen het donker was zijn we terug in de boot gestapt en hebben we een visser zien vissen met Aalscholvers. Een vlot met een grote lantaarn van voor. Er zwommen een stuk of acht Aalscholvers rond. De vogels duiken naar de vissen en vangen ze in hun bek maar kunnen ze niet doorslikken omdat er een touwtje rond hun nek zit. Vervolgens haalt de visser de vogels binnen en laat hij ze de vissen uitspuwen. Dit is een oude manier van vissen die waarschijnlijk niet meer zoveel toegepast wordt. Op het einde krijgen de Aalscholvers toch wat te eten en mag iedereen met ze op de foto.

Geplaatst door Jan Van Acker 7:29 Gearchiveerd in China Tagged china yangshuo

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

hallokes,
wat een avontuur weer !! als ik dit lees is dit wel een ervaring om nooit te vergeten .
echt een cultuur schok , geniet er nog wat van jullie reis want het zit er bijna op.

groetjes mireille,bert en benthe xxx

door mireille

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint