Een Travellerspoint blog

28/04/2014 Guillin

Aankomst na treinrit van 24u in Coupé tussen Chinezen van allerlei slag

overcast 20 °C

Ping'An

Ping'An


In het station van Guillin werden we opgepikt door een busje dat ons naar Ping An brengt. Een bergdorpje waar je moet betalen om er als toerist in te geraken. We zitten nu in een hotelletje hoog in het Karst gebergte. Het laatste gedeelte van de weg hebben we te voet moeten afleggen. Rondom ons zijn de silhouetten van de typische bergketens te zien, dichterbij de terrasvormige hellingen. Het weer is vrij warm maar mistig (we zitten op een hoogte van 1900m)
Een wandeling langs steile paadjes met mooie uitzichten op de terrasvormig aangelegde hellingen: elk gezin krijgt minimum 200m2 om te bewerken met een minimum aan te betalen tax (in vergelijking met de periode van voor de culturele revolutie). Voor elk bijkomend gezinslid wordt bijkomende landbouwgrond bekomen. Het valt ook op dat men hier in ons primitief hotelletje tamelijk goed Engels spreekt volgens Chris haar reisgids hanteert men hier eerder het Latijns schrift dan het Chinees. En inderdaad, nu ze dat zegt, alles is hier leesbaar.
Met onze hygiëne is het triestig gesteld. Na 24u trein nodigt onze huidige slaapplaats helaas niet uit om te douchen, ik bespaar u de details.We stellen dat maar uit tot de volgende slaapplaats. Op die manier worden we natuurlijk elke dag wat meer Chinees.
We kruipen nu in bed, het is hier kil, vochtig. De muren zijn van hout gemaakt, we horen onze buren langs alle kanten. Tijdens ons avondmaaltijd is de elektriciteit uitgevallen waardoor we gezellig bij kaarslicht gegeten hebben. Morgen staan we misschien om 5:30 op om naar de zonsopgang te gaan kijken maar of daar veel van zal komen betwijfel ik. We zijn nogal moe en het weer zit niet mee. We zien wel.

Verslag van Chris:
27/4 met de trein van Kunming naar Guilin. Om 9u45 de slaaptrein genomen. Reizen met de trein is altijd een drukke bedoening. Er zijn families die zoveel bagage bij zich hebben in zakken en balen die ze op hun rug dragen dat het wel landverhuizers lijken. De volgende dag om 8u30
aangekomen in Guilin.

28/4 Guilin - Ping An. Ping An is een dorpje hoog in de bergen omringd door rijstterrassen. Onze Chinese gids stond ons op te wachten aan het station en we reden met de bus naar een plek ergens in de bergen waar we overstapte in een kleinere bus. We moesten onze bagage in de grote bus achterlaten en enkel het nodige voor één nacht in een rugzak steken. De rit vandaar naar Ping An was zeer bochtig en stijl. De laatste 2km moesten we te voet afleggen. Omdat het dorpje op de bergflanken gebouwd is kunnen er geen auto's of ander gemotoriseerd vervoer komen. Er zijn wel dragers die je in een draagstoel naar boven willen brengen. Twee dragers een van voor en een van achter met daartussen een bamboe ligstoel. Na de lunch, op het terras met uitzicht op de bergen, zijn we door de rijstterrassen naar 2 uitkijkposten geklommen. Het uitzicht was prachtig. We logeren in een oud houten hotel met een minimum aan comfort. Tijdens het avondeten viel in heel het dorp de stroom uit. We hebben dan maar verder gegeten bij kaarslicht. Na een uurtje was de panne hersteld zodat we niet met een kaarspannetje naar ons bed moesten.
In Ping An was het de eerste keer dat de mensen van het hotel een beetje engels verstonden en zelfs een beetje Engels spraken. Later las ik in mijn China gids dat de mensen van deze streek tot de Zhuanggemeenschap behoren. Zij hebben een eigen taal en gebruiken het Romeinse schrift in plaats van Chinese karakters. Door het Romeinse schrift dat zij gebruiken is Engels leren voor hen waarschijnlijk gemakkelijker dat voor de andere chinezen.
_1040782.jpg

Geplaatst door Jan Van Acker 22:45 Gearchiveerd in China Tagged china guilin

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Dag jan en Chris,zit wel nog te sukkelen met reactie. Heel boeiende lectuur.veel moed.

door Selma.vallaeys

Dikke zoenen

door selma

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint