Een Travellerspoint blog

26/04/2014 Kunming

Kunming weer een Mega Chinese stad

overcast 20 °C

26/4 Dali - Kunming. Lange busreis naar het Stenen Woud in Kumning. De Kalksteenzuilen van het stenen woud zijn een natuurwonder en zijn de populairste bezienswaardigheid van de provincie Yunnan. De grillige rotsformatie zouden gevormd zijn tijdens de Perm, 270 miljoen jaar geleden. De kalkafzetting op de zeebodem werd, na het droogvallen van de zee, door de eroderende werking van wind en regen in grillige vormen geslepen. Sommige zijn wel 30 meter hoog. Daarna op zoek naar een restaurantje in het heel drukke Kunming. De Hot Pot was weer heerlijk. Visbouillon, waar een hele vis in lag te sudderen, visballetjes, champignons, pikante groenten witte kool en wortelen overgoten met een pikant pepersausje. Springrols en varkensblokjes. Als laatste hebben we de vis gegeten die ondertussen gaargekookt was. Op een overdekt marktje wat fruit en broodjes gekocht voor de lange treinreis van volgende dag. De temperatuur in Kunming is zoals bij ons bij een zwoele zomeravond. Het verkeer is er zeer hectisch en de voetpaden overvol in de miljoenenstad Kunming.
Onze reis bevindt zich weer in een chaotische fase waarin we van het ene vervoermiddel in het andere kruipen en nauwelijks de tijd hebben om op adem te komen. Aan de kwaliteit van onze Blogs zal dat wel af te leiden zijn.
_1040769.jpg

Geplaatst door Jan Van Acker 2:51 Gearchiveerd in China Tagged kunming

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint